Vacante speciale – sejururi, chartere, circuiteVacante speciale – sejururi, chartere, circuite
Forgot password?

Circuit Indochina: Vietnam – Laos – Cambodgia (12.03.2017)

Available Rooms

Circuite
12 nights

I N D O C H I N A

VIETNAM – LAOS – CAMBODGIA

HO CHI MINH (SAIGON) – TAY NINH – CU CHI – HOI AN – MY SON – DA NANG – HUE  HANOI – HALONG BAY – LUANG PRABANG – SIEM REAP – ANGKOR – PHNOM PENH

Perioada: 12.03 – 27.03.2017

 

Un periplu amplu prin Indochina, un tărâm plin de mister, aproape necunoscut lumii moderne, cu oameni calzi şi primitori, care începe cu străvechea civilizaţie lacustră a Vietnamului, un amestec de culturi care se îmbină între fluvii şi râuri, între jungle şi plaje, între temple vechi şi zgârie nori moderni, continuă cu exoticul şi misteriosul regat laoţian, care păstrează romantismul tradiţiei şi se încheie triumfal cu una dintre noile minuni ale lumii moderne, templul Angkor Wat din Cambodgia.

 

 

ZIUA 1 / 12.03.2017:  BUCUREŞTI – DOHA – HO CHI MINH (SAIGON)

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 18:00 (în fata ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu zborul QR 220 (20:00 / 01:35) şi mai departe spre Ho Chi Minh cu zborul QR 970 (02:25 / 13:40).

 

ZIUA 2 / 13.03.2017:  HO CHI MINH

Sosire la Ho Chi Minh la ora 13:40. Întâlnire cu reprezentantul local pentru transfer la hotel, în timpul căruia vom asculta o scurtă prezentare a celui mai mare oraş vietnamez, cu o vechime de 300 de ani, centru cultural, educaţional, comercial şi turistic, cunoscut cândva ca “Perla Orientului Îndepărtat”, aflat la confluența dintre Occident şi Orient. Cazare în Ho Chi Minh.

 

ZIUA 3 / 14.03.2017:  HO CHI MINH – TAY NINH – CU CHI – HO CHI MINH

Mic dejun. Vom începe ziua cu o vizită la Tay Ninh, centrul religiei Caodaiste, un amestec de Budism, Taoism, Catolicism şi Islamism. Se vizitează Templul Principal la ora rugăciunii de prânz. Continuăm cu vizitarea unora dintre cele mai semnificative locuri ale istoriei războiului din Vietnam, tunelele de la Cu Chi, veritabil oraş subteran, cu o reţea de peste 250 km de tunele, de unde soldaţii Viet Cong îşi duceau războiul de rezistenţă contra trupelor americane. Aici vă veţi putea plimba şi veţi putea experimenta viaţa subterană a acestui extraordinar complex militar. Întoarcere la Ho Chi Minh pentru cină şi cazare.

 

ZIUA 4 / 15.03.2017:  HO CHI MINH – HOI AN

Mic dejun. Zi dedicată explorării oraşului Ho Chi Minh – fost Saigon, capitala economică a Vietnamului. În timpul turului vom admira cartierul chinezesc “Cho Lon”, templul Thien Hau, pagoda Giac Lam, cea mai veche din Saigon, pagoda Vinh Nghiem cu marele său sanctuar, o fabrică de lac care a rămas mărturie a tradiţiei vietnameze, vechea clădire a Postei din Saigon. După-amiaza vom descoperi vechile cartiere rezidenţiale coloniale unde se afla Primăria, Opera, Catedrala Notre-Dame din sec. al XIX-lea, una dintre cele mai splendide şi tipice clădiri de inspiraţie arhitecturală franceză, Palatul Reunificării (exterior şi interior), un simbol al vechiului Guvern al Saigonului dinainte de anul 1975 care aminteşte de trista istorie a Războiului Ideologic Vietnamez. Timp liber pentru cumpărături la Ben Thanh Market, piaţa tipică vietnameză, unde veţi găsi bijuterii, mătase, piele, statuete din lemn, totul la preţuri extrem de atractive. În continuarea zilei ne vom deplasa spre aeroportul din Ho Chi Minh pentru zborul de seară spre Danang, de unde vom fi transferaţi la Hoi An. Cină şi cazare în Hoi An.

 

ZIUA 5 / 16.03.2017:  HOI AN – MY SON – HOI AN

Mic dejun. Astăzi vom explora Hoi An, vom face un tur pietonal pentru a descoperi strălucirea acestui orăşel antic, construit într-o armonie de stiluri arhitecturale, cu străduţe înguste, case joase cu aspect chinezesc, temple de clan, vechi de sute de ani şi pagode viu colorate. Vom putea vedea vechile case medievale, dar şi superbe lucrări arhitectonice din sec. al XV-lea, precum Podul Japonez cu acoperiş din țiglă sau templul Phuc Kien, locul de întâlnire a congregaţiei chinezilor cantonezi. În continuarea zilei, opţional vom putea porni într-un pelerinaj către “Ţinutul Sfânt” My Son, intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO, pe care istoricii francezi l-au denumit “Valea Regilor”, unde se găsesc ruinele dispărutului Regat Champa, a cărui era de aur a fost în perioada secolelor VII – XVI. Întoarcere în Hoi An pentru cazare.

 

ZIUA 6 / 17.03.2017:  HOI AN – DA NANG – HUE

Mic dejun. Plecare spre Da Nang unde vom vizita satul sculptorilor de la poalele Muntelui de Marmură şi Muzeul Arheologic Champa, care adăposteşte cea mai bogată colecţie de vestigii rămase de la civilizaţia dispărută. Ziua continuă cu deplasarea spre oraşul regal Hue traversând Trecătoarea Norilor (dacă vremea este favorabilă), de unde vom putea surprinde o frumoasă panoramă spre Hue şi Da Nang. Hue este vechea capitală din perioada anilor 1802 – 1945, sub administraţia a 13 împăraţi. Vom descoperi oraşul într-o plimbare inedită cu ciclo-ricsa, după care vom vizita Piaţa Dong Ba. Cină şi cazare în Hue.

 

ZIUA 7 / 18.03.2017:  HUE – HANOI

Mic dejun. Dimineaţa vom descoperi Cetatea Imperială intrând prin Poarta Amiezii, vom vizita Palatul Armoniei. Urmează apoi vizitarea Mausoleului Împăratului Khai Dinh şi a Mausoleului Regelui Tu Duc, cel mai longeviv conducător al Vietnamului. După-amiaza, vom face o romantică croazieră cu un vas-dragon pe Raul Parfumat şi vom vizita Pagoda Thien Mu, una dintre cele mai vechi şi frumoase structuri arhitectonice de cult din Hue. Cina la un restaurant local. Transfer seara la aeroport şi plecare spre Hanoi, oraş legendar, fondat în anul 1010, chintesenţă a civilizaţiei orezului din Delta Raului Roşu. Cazare în Hanoi.

 

ZIUA 8 / 19.03.2017:  HANOI

Mic dejun. Astăzi vom face un tur panoramic al oraşului Hanoi care include Mausoleul şi fosta reşedinţă a lui Ho Chi Minh (exterior), Pagoda cu un singur stâlp şi Muzeul Literaturii. Seara, vom participa la un spectacol de marionete pe apă. Cină şi cazare.

 

ZIUA 9 / 20.03.2017:  HANOI – HALONG BAY

Mic dejun. Plecare spre celebrul golf de la Halong, care face parte din golful Tonkin, unde vom ajunge în jurul prânzului, pentru a ne îmbarca pe un vas tradiţional (jonca cu pânze), pentru o croazieră mirifică într-un cadru natural unic, printre miile de insule şi insuliţe care răsar din apa de smarald a golfului, o veritabilă operă de artă a naturii, captivantă şi uimitoare, intrată în Patrimoniul Mondial UNESCO. Dejun şi cină cu specific pescăresc la bord. Vom avea ocazia de a vizita o grotă naturală şi vom avea, de asemenea, posibilitatea de a face baie în apele limpezi ale golfului.

 

ZIUA 10 / 21.03.2017:  HALONG BAY – HANOI – LUANG PRABANG

Mic dejun. Ziua începe cu navigarea spre insula Hon Dau, spre grotele de la Luon, Bai Tu Long, Bai Tho. Golful Halong cuprinde sute de insule de calcar, botezate după forma lor, aşa cum este cazul Insulei Banană sau al Insulei Broască Ţestoasă, însă foarte multe nu au fost încă explorate şi botezate. Dejun. În jurul prânzului, întoarcere în port şi plecare cu autocarul spre aeroportul din Hanoi pentru zborul spre Luang Prabang. După aterizare ne vom îndrepta spre restaurantul unde vom servi cina. Cazare în Luang Prabang.

 

ZIUA 11 / 22.03.2017:  LUANG PRABANG

Mic dejun. Zi dedicată descoperiri vechii capitale a Laosului, Luang Prabang, cu cele 50 de temple, un oraş încărcat de cultură şi istorie, care a fost înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în anul 1995. Luang Prabang a devenit o destinaţie turistică cunoscută în întreaga lume pentru templele construite în perioada colonizării franceze. Vom vizita Palatul Regal, devenit Muzeul Naţional, apoi templele Wat Visun, Wat Măi, Wat Aham, Wat Xieng şi pentru cei care se încumetă, templul Wat Senaram, la care se ajunge urcând 329 trepte pe colină Phousi, de unde veţi avea o frumoasă panoramă asupra oraşului şi împrejurimilor. Seara se poate vizita bazarul de noapte care oferă interesante obiecte de artizanat local, sculpturi în lemn şi confecţii specifice zonei de munte din Laos. Cazare.

 

ZIUA 12 / 23.03.2017:  LUANG PRABANG – SIEM REAP

Mic dejun. Dimineaţa devreme, la răsăritul soarelui, se poate vedea interesantul spectacol oferit de sutele de călugări în robe de culoarea şofranului, înşiraţi pe strada Sisavang pentru a primi ofrandele din partea locuitorilor (în principal hrană), un spectacol unic generat de tradiţiile religioase din această ţară. Transfer la aeroport pentru zborul spre Siem Reap, leagănul civilizaţiei khmere, oraş arheologic celebru, inclus între minunile lumii, care pe o suprafaţă de 600 kmp adăposteşte peste 100 de monumente şi peste o duzină de ansambluri de temple din cea mai înfloritoare perioadă a imperiului khmer, care aparţine secolelor IX – XIII. Transfer la hotel. În continuarea zilei vom vizita “Citadela Femeilor”, un templu shivaist de dimensiuni mai mici, dar care impresionează prin detaliile ornamentelor murale de o rară fineţe, cu sculpturi în piatră şlefuită. Urmează vizitarea sitului arheologic Bantey Samre, care datează din sec. al X-lea, o altă capodoperă a perioadei clasice. Cină şi cazare în Siem Reap.

 

ZIUA 13 / 24.03.2017:  SIEM REAP (ANGKOR)

Mic dejun. Astăzi avem o zi întreagă la dispoziţie pentru a continua vizitarea Siem Reapului. Vom admira Templul Angkor Thom, care începe la Poarta de Sud cu Templul Bayon din sec. al XII-lea, Palatul Regal, Phime-Nakas, Terasa Elefanţilor şi Terasa Regelui Lepros. Vom vedea jungla acaparând zidurile celebrului Templu Ta Phrom, lăsat în mod intenţionat invadat de junglă pentru a demonstra că şi natura poate distruge ceea ce a construit omul. Imaginile oferite de acest templu sunt pline de exotism şi dramatism în acelaşi timp, fapt pentru care a fost ales ca loc pentru diverse filmări (de exemplu “Lara Kroft” cu Angelina Jolie). După-amiaza urmează vizitarea Templului Angkor Wat, care este considerat ca fiind una dintre cele mai remarcabile realizări arhitectonice, ansamblu arhitectural ridicat la mijlocul sec. al XII-lea, dedicat lui Vishnu, divinitate cu numeroase reprezentări în basoreliefuri. Pentru a ne lua rămas bun de la aceste locuri magnifice, vom merge pentru cină la restaurantul “Tonte Mekong”, cu muzică, dansuri folclorice khmere şi celebrele dansatoare Apsara. Cazare

 

ZIUA 14 / 25.03.2017:  SIEM REAP – PHNOM PENH

Mic dejun. Dimineaţa vom face o croazieră de o oră pe lacul Tonle Sap, una dintre minunile ecologice ale lumii, pentru a descoperi viaţa lacustră a pescarilor. Dacă timpul permite, se vizitează “Școala Artizanilor” din Angkor, cu sculptori în lemn şi piatră, precum şi pitoreasca piaţă locală. Transfer la aeroport pentru zborul spre Phnom Penh, capitala Cambodgiei, oraş care păstrează farmecul tradiţional al arhitecturii khmere şi al colonizării franceze, numit odinioară Perla Asiei de Sud-Est. Cină şi cazare în Phnom Penh.

 

ZIUA 15 / 26.03.2017:  PHNOM PENH – DOHA

Mic dejun. Astăzi vom face turul oraşului Phnom Penh şi vom vizita Muzeul Naţional, construcţie în stil khmer care adăposteşte peste 5000 de exponate din toate perioadele istorice ale ţării, apoi vizităm Palatul Regal (dacă este posibil în această zi, deoarece regele decide dacă pot fi admişi turiştii în ziua respectivă), construit de regele Norodom în anul 1866, în a cărui pagodă centrală se află Buddha de Smarald din sticlă baccarat, confecţionat în anul 1769. Vizităm în continuare templul Wat Phnom cu pagoda dedicată zeiţei mării, Thien Han Tanh Man, după care vom vedea Monumentul Independenţei. Transfer la aeroport pentru zborul spre Doha cu QR 971 (17:30 / 23:25).

 

ZIUA 16 / 27.03.2017:  DOHA – BUCUREŞTI

Sosire la Doha de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul QR 221 (07:15 / 12:10).

 

TARIF: 790 EURO + 2545 USD / loc în cameră dublă;

Supliment single: 690 USD
(tarif valabil pt. un grup minim de 20 de turişti; pt. 15 – 19 turişti tariful se majorează cu 70 usd/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:
– transport intercontinental cu avionul pe rutele:  Bucureşti – Doha – Ho Chi Minh şi Phnom Penh – Doha – Bucureşti
– transport continental cu avionul pe rutele: Saigon – Danang, Hue – Hanoi, Hanoi – Luang Prapang – Siem Reap, Siem Reap – Phomn Penh
– transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
– transport pe apă la Hue şi Lacul Tonle Sap
– 12 nopţi cazare în hoteluri de 5* şi 4*
– 1 noapte cazare pe vapor (jonca tradiţională), în cabine cu 2 paturi
– mic dejun bufet, dejun şi cină conform program (preponderent cu mâncare tradiţională locală, bazată în special pe legume)
– viza Vietnam
– transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
– taxele de intrare la obiectivele menţionate în program
– ghizi locali
– conducător de grup român
– asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
BONUS: asigurare storno şi medicală inclusă indiferent de vârstă

 

TARIFUL NU INCLUDE:
– taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale aprox. 390 euro/pers. şi pentru zborurile continentale: aprox. 80 usd/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
– taxa viza Cambodgia: 30 usd/pers., care se plăteşte la faţa locului
– taxa viza Laos: 31 usd/pers., care se plăteşte la faţa locului
– taxe de ieşire de pe aeroporturi, în cazul în care se aplică
– bacşişuri: 70 usd/ pers. pentru ghizi, şoferi, ajutori de şoferi şi personalul de pe vapor, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire)
– alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
– excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de 15 participanţi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerii externi

  • Excursie My Son: aprox: 30 usd/pers.

 

ACTE NECESARE:
– paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei cu minim 3 pagini libere
– 3 fotografii tip paşaport care vor fi luate personal în călătorie, pentru vizele care se primesc la intrarea în fiecare ţară

 

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
– diferenţa de 50 %, se achita cu min. 30 de zile înainte de data plecării
– turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
– în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti

Amenities of Circuit Indochina: Vietnam – Laos – Cambodgia (12.03.2017)

Guest Reviews (0 reviews)

Circuit Indochina: Vietnam – Laos – Cambodgia (12.03.2017)

Your overall Rating of this property

Booking Number

Pin Code

Title of your review

Your review

What sort of Trip was this?

  • Business
  • Couples
  • Family
  • Friends
  • Solo