Vacante speciale – sejururi, chartere, circuiteVacante speciale – sejururi, chartere, circuite
Forgot password?

Circuit -America Centrala: Costa Rica – Nicaragua – Panama (01.02 – 13.02.2017)

Available Rooms

America Centrala
11 nights

Ziua 1 (01.02): BUCURESTI – PARIS – COSTA RICA

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 05:00 dimineata pentru imbarcare pe zborul companiei Air France spre Paris. Sosire in Paris la ora 09:15; la ora 13:45 decolare spre San Jose – Costa Rica. Sosire in San Jose la ora 18:15 – ora locala. Transfer cu autocarul si cazare la hotel Studio 5* sau similar in San Jose.

 

Ziua 2 (02.02): SAN JOSE – PARCUL TORTUGUERO (COSTA RICA)

Plecare dimineata devreme spre partea caraibiana a statului Costa Rica, spre parcul Tortuguero. Ne vom opri pe drum pentru a lua micul dejun dupa care ne continuam drumul spre cheiul Pavona sau Cano Blanco unde va incepe aventura pe apa. Dupa sosirea in parcul Tortuguero vom vizita muzeul testoaselor, zona unde se afla plaja si pitorescul orasel Tortuguero. Masa de pranz este inclusa. In aceasta noapte vom dormi la un lodge, unitate de cazare specifica parcurilor naturale. Vom servi cina la lodge.

 

Ziua 3 (03.02): PARCUL TORTUGUERO (COSTA RICA)

Dimineata devreme vom face o plimbare cu barca in Parcul National pentru a admira frumusetea padurii tropicale si animalele care traiesc aici. Ne vom intoarcere la lodge pentru a servi micul dejun. Pentru restul zilei va propunem timp liber pentru plimbari sau pentru a va relaxa la piscina lodge-ului. Sunt incluse masa de pranz si cina. Cazare la lodge.

 

Ziua 4 (04.02): TORTUGUERO – VULCANUL ARENAL (COSTA RICA)

Mic dejun. Plecare spre zona vulcanului Arenal, unul dintre cele mai fascinante locuri de vizitat in timpul calatoriei in Costa Rica. Arenal este cel mai impresionant vulcan din Costa Rica. Pana in 2010, era unul dintre cei mai activi vulcani din intreaga lume, dar pentru moment, acest ciclu de eruptii s-a intrerupt. Zona vulcanului Arenal este una dintre cele mai populare destinatii turistice din tara, beneficiind de peisaje de o frumusete naturala, cu impunatorul vulcan Arenal si Lacul Arenal. Dejunul este inclus. Sosire in cursul serii in Arenal. Cazare la hotel 3*.

 

Ziua 5 (05.02): PARCUL ARENAL (COSTA RICA)

Mic dejun. Azi vom face o drumetie in Parcul National al Vulcanului Arenal. Vom pasi pe carari create de vechi scurgeri de lava si ne vom bucura de o priveliste extraordinara asupra vulcanului si lacului Arenal. Aceasta uimitoare drumetie ne va purta pana la baza vulcanului unde vom putea admira forma conica aproape perfecta a vulcanului Arenal. Acest vulcan este activ din 1968, iar in timpul drumetiei vom primi explicatii despre perioadele de activitate ale vulcanului. Seara vom vizita faimoasele izvoare Tabacon pentru a ne bucura de relaxantele ape termale intr-un mediu armonios, inconjurat de natura. Cina si cazare la hotel.

 

Ziua 6 (06.02): PARCUL ARENAL (COSTA RICA) – GRANADA & LACUL NICARAGUA (NICARAGUA)

Mic dejun. Transfer spre Granada in Nicaragua, oras cu o bogata mostenire coloniala care se observa in arhitectura si structura orasului. In Granada vom face o plimbare cu trasura, cea mai buna modalitate de a descoperi frumusetile coloniale ale orasului precum manastirea San Francisco sau biserica Guadeloupe. In continuare vom face o plimbare cu barca printre insulele de pe pe lacul Nicaragua. Aceste insule (365 la numar) s-au format un urma eruptiei vulcanului Mombacho cu mii de ani in urma. Suprafata insulelor variaza intre 100 mp si peste o suta de hectare. Natura salbatica, diversitatea pasarilor rezidente sau a celor calatoare precum si viata de zi cu zi a locuitorilor de pe insule sunt o atractie specifica a imensului lac Nicaragua. Lacul Nicaragua este cel mai mare din America Centrala si al 19-lea ca marime din lume; langa lac se inalta maiestuos vulcanul Mombacho. Cazare in Granada la hotel La Alhambra 4* sau similar.

 

Ziua 7 (07.02): MASAYA – SAN JUAN DE ORIENTE (NICARAGUA)

Mic dejun. Azi vom vizita orasul Masaya si piata centrala. Masaya este leaganul folclorului si al artizanatului nicaraguan. Dupa o vizita a orasului vom poposi la piata de obiecte artizanale, un loc bun pentru a va achizitiona suvenirurile din America Centrala. Continuam spre San Juan de Oriente situat in apropiere unde vom putea vedea obiecte din ceramica. Catarina este un alt oras situat in apropiere de Masaya care este faimos pentru privelistea pe care o ofera asupra lagunei Apoyo cu lacul Nicaragua si vulcanul Mombacho in fundal. Intoarcere in Granada si cazare.

 

Ziua 8 (08.02): GRANADA – PARCUL NATIONAL RINCON DE LA VIEJA (COSTA RICA)

Mic dejun. Azi parasim Nicaragua si ne indreptam spre Parcul National Rincon de la Vieja in Costa Rica. Situat in provincia Guanacaste, Parcul National s-a creat in jurul vulcanului cu acelasi nume. Numele vulcanului care in traducere inseamna „coltul batranei” face referire la o legenda locala care a imprumutat numele vulcanului. Cu o inaltime de 1916 m, Rincon de la Vieja este unul din cei sase vulcani activi din Costa Rica. Dupa sosirea in parc, vom face o drumetie spre varful muntelui pentru a admira cel mai frumos apus de soare deasupra oceanului Pacific. Cazare la Borinquen Mountain Resort 4* sau similar.

 

Ziua 9 (09.02): PARCUL NATIONAL RINCON DE LA VIEJA – SAN JOSE (COSTA RICA)

Mic dejun. Azi ne asteapta aventura descoperirii cascadelor. Vom admira mai intai coasta Pacificului din provincia Guanacaste, dupa care vom trece pa langa cascada ascunsa si mai departe vom ajunge la cascada misterioasa unde ne vom racori in apele cristaline. Pentru a ajunge la cascada vom merge calare pe cai o parte din drum si dupa aceea vom merge pe jos. Plecare spre San Jose. Sosire si cazare la hotel Studio 5* sau similar.

 

Ziua 10 (10.02): SAN JOSE (COSTA RICA) – PANAMA CITY (PANAMA)

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul companiei Avianca spre Panama City. Decolare la ora 10:50; sosire in Panama City la ora 13:00. Panama City, capitala statului Panama este un oras modern incadrat de oceanul Pacific si de faimosul canal Panama. Casco Viejo, centrul istoric al orasului este renumit pentru atractiile din era coloniala precum palatul prezidential si piatetele cu flori bounganvilia, cafenele si restaurante. Ecluza Miraflores este locul prin care vasele traverseaza aceasta ruta esentiala care leaga oceanul Pacific de Atlantic. Transfer la hotel Tryp Panama 4* sau similar si cazare (toate camerele de la hotel Tryp Panama sunt cu pat dublu).

 

Ziua 11 (11.02): PANAMA CITY (PANAMA)

Mic dejun. Azi vom face o plimbare pe lacul Gatun, vom face turul junglei si vom vedea insula maimutelor. Ne vom urca la bordul unui vas rapid si in timpul plimbarii vom observa marea diversitate a florei si faunei, precum si vasele imense care tranziteaza canalul Panama. De asemenea vom vedea de aproape modul in care a fost construit canalul. Dupa aceasta aventura vom lua masa de pranz pe singura casa plutitoare de pe lac. Dupa pranz, vom avea posibilitatea sa participam la diverse activitati distractive precum inotul in lac, plimbari prin natura sau cu caiacul.

 

Ziua 12 (12.02): TUR DE ORAS PANAMA CITY. PLECARE SPRE PARIS

Mic dejun. Azi vom face turul orasului Panama si de asemenea vom vedea canalul Panama. Vom incepe dimineata cu ruinele orasului „Panama Viejo”, capitala regiunii coloniale Castilla de Oro si centrul operatiunilor care au dus la cucerirea Americii de Sud. Acest oras dateaza din sec al XVI-lea si a fost distrus de piratul Henry Morgan in 1671. Dupa aceea, vom vizita orasul modern, centru comercial si financiar cu ai sai zgarie nori. Continuam spre centrul istoric al orasului numit „Casco Viejo” care se distinge prin arhitectura coloniala cu influente spaniole si franceze. Vom vizita Plaza de Francia, Paseo Esteban Huertas, Plaza Bolivar, piata catedralei, piata Herrera, biserica San Jose, teatrul national. Este posibila si vizita muzeului dedicat constructiei canalului (contra cost). Vom lua masa de pranz in zona Casco Viejo si ne vom continua drumul spre Calzada de Amador causeway, o sosea care leaga patru insule de langa intrarea in Pacific a canalului Panama. Aceasta sosea a fost construita cu stancile extrase in timpul excavatiilor pentru constructia canalului. Vom opri la o piata locala de unde puteti achizitiona diverse obiecte traditionale printre care si celebrele palarii de Panama. In continuare vom urca pe dealul Ancon de unde se vede orasul dar si canalul. In functie de orarul de traversare al vaselor vom vizita ecluza Miraflores inainte sau dupa vizita orasului colonial. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Panama – City cu decolare la ora 21:50.

 

Ziua 13: PARIS – BUCURESTI

Sosire in Paris la ora 14:00 pe data de 13.02. Zborul spre Bucuresti va decola la ora 19:10. Aterizare in Bucuresti pe aeroportul Otopeni la ora 23:00.

   

 

Pret/ persoana (loc in dubla): 2230 EURO

Supliment camera single: 495 EURO

Oferta este valabila pentru un grup minim de 20 persoane.

 

Servicii incluse:

– transport cu avionul Bucuresti – Paris – San Jose si retur Panama City – Paris – Bucuresti, compania AIR FRANCE;
– zbor San Jose – Panama City, compania Avianca;
– 11 nopti cazare cu mic dejun in camera standard dupa cum urmeaza: 2 nopti in San Jose la hotel 5*, 2 nopti la lodge in Parcul Tortuguero, 2 nopti in parcul Arenal la hotel 3*, 2 nopti in Granada (Nicaragua) la hotel 4*, 1 noapte cazare in parcul Rincon de la Vieja la hotel 4*, 2 nopti la hotel 4* in Panama City (toate camerele de la hotel Tryp Panama sunt cu pat dublu);
– 5 mese de pranz si 3 cine;
– transport cu autocarul pe tot parcursul programului;
– ghid local pe tot parcursul calatoriei;
– turul parcului Tortuguero;
– vizita parcului Arenal;
– vizita la izvoarele termale Tobacon;
– plimbare cu trasura in Granada – Nicaragua;
– plimbare cu barca pe lacul Nicaragua;
– excursie la Masaya si piata locala;
– excursie la San Juan de Oriente si punctul de panorama Catarina;
– plimbare la apus de soare in parcul Rincon de la Vieja;
– vizita la cascadele din parcul Rincon de la Vieja;
– jungle tour si insula maimutelor in Panama
– turul orasului Panama City;
– insotitor roman de grup.

 

Nu sunt incluse:

– taxele de aeroport: 495 EURO/ persoana (pot suferi modificari);
– asigurarea medicala si asigurarea storno (optionala, se incheie la semnarea contractului de prestari servicii turistice).
– bacsisuri pentru soferi si ghizi locali, aprox 30 USD/ persoana (recomandat), se vor achita insotitorului de grup, la sosire.

 

Orar de zbor informativ (ore locale):

01.02: Bucuresti 07:05 – Paris 09:15/ 13:45 – San Jose (Costa Rica) 18:15
10.02: San Jose 10:50 – Panama City 13:00

12.02: Panama City 21:50 – Paris 14:00 (a doua zi, pe 13.02)
13.02: Paris 19:10 – Bucuresti 23:00

 

Informatii utile:

Termen limita de inscriere: 2 Decembrie 2016.

Documente necesare pentru calatorie: pasaport simplu electronic sau turistic de tip vechi valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.

 

Grup minim:

Oferta este valabila pentru un grup minim de 20 persoane participante. Pentru grup intre 19 – 15 persoane, pretul se majoreaza cu 100 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 15 participanti, pretul se recalculeaza sau excursia se anuleaza. De asemenea, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.  Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

Amenities of Circuit -America Centrala: Costa Rica – Nicaragua – Panama (01.02 – 13.02.2017)

Guest Reviews (0 reviews)

Circuit -America Centrala: Costa Rica – Nicaragua – Panama (01.02 – 13.02.2017)

Your overall Rating of this property

Booking Number

Pin Code

Title of your review

Your review

What sort of Trip was this?

  • Business
  • Couples
  • Family
  • Friends
  • Solo